La Mostra Internacional de Documentals Olot.doc presenta una 8a edició temptadora

OLOTDOC_143_9472

OLOTDOC_143_9472La vuitena edició de la Mostra de Documentals Olot.doc es presenta amb una programació que vol temptar el públic garrotxí. De les propostes, destaca Món petit, sobre els viatges pel món en cadira de rodes d’Albert Casals, que encara no s’ha estrenat a cap sala. Destaquen també els documentals Un any de 15M, sobre el moviment dels indignats, i Un tros de formatge, sobre el dret d’autodeterminació.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Durant els últims dies molts olotins i olotines s’han preguntat què volien dir aquestes pomes repartides per tota la ciutat. La resposta és la promoció de l’Olot.doc, que aquest any presenta una programació temptadora. Novament, es presenten 16 treballs acuradament seleccionats, molt recents i amb reconeixement de públic i crítica. De la programació, la més complicada de portar ha estat Món petit, de Marcel Barrena sobre els viatges pel món en cadira de rodes d’Albert Casals, i és que el documental es projectarà a Olot només un dia després de la seva estrena a Catalunya. Món petit es projectarà dissabte 16 de març a tres quarts de 12 del migdia al Teatre principal, amb la presència del director i del jove protagonsita. També s’ha convidat al director i la jove protagonista del documental que s’exhibirà el mateix dia a les quatre de la tarda al teatre de Els Catòlics. Tornar a Nàdia, de Grau Serra, tracta de la tornada d’una jove afganesa al seu país d’orígen.

Olot.doc segueix fixant-se en temes de màxima actualitat. En aquest sentit, destaquen a la seva programació els documentals Un any de 15M, sobre el moviment dels indignats, i Un tros de formatge, sobre el dret d’autodeterminació. I així fins a 16 documentals en què també hi ha lloc per a les produccions locals, a través de la programació local.doc, de la que destaca Pau Escalé. Go to the parad-ice, d’Eduard Miquel, sobre l’afició de l’escalada extrema. Hi ha també dos treballs de la programació aula.doc, de producció als centres docents, de la que destaca el documental Em diuen Tubab, fet pels alumnes de l’Institut la Garrotxa. Tot això enmig de la celebració d’una Fira del cinema, exposicions i el sopar de cine, que aquest any compta amb plats dels països originaris dels documentals de la mostra. La programació comença dijous 14 de març amb la projecció del documental La broma infinita, de David Muñoz, premi al millor curtmetratge en el festival Aljazeera, i finalitzarà dioumenge 17 de març amb el documental The human tower, sobre els castells catalans i altres torres humanes que es fan arreu del món, amb l’actuació de la colla gegantera Els Xerrics d’Olot com a conclusió de la Mostra. 

Olot Televisió col·labora amb la mostra Olot.doc i aquestes setmanes estem oferint-los les produccions locals de l’edició del 2012. Avui, a dos quarts de 5 de la tarda i a les 10 de la nit, no es perdin el documental Llarga Distància, de Fred Menier, un documental on el protagonista és Dani Lagartofernàndez. De forma molt valent, Lagartofernández va voler deixar constància audiovisual de la manera que va afrontar el càncer que va patir fa alguns anys.