L’ajuntament de Vic aprova una moció per la sobirania fiscal dels municipis de Catalunya

Josep_Maria_Vila_Abadal

Josep_Maria_Vila_AbadalVic aprova una moció per a la sobirania fiscal dels municipis catalans. El ple ha aprovat una moció que demana a l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal, que l’Ajuntament de Vic ingressi l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, l’IRPF, i també l’IVA, a l’Agència Tributària de Catalunya en comptes d’efectuar-los a l’Agència Tributària Espanyola com fins ara.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Aquesta moció respon a un acord aprovat per l’Associació de Municipis per la Independència, que presideix l’alcalde de Vic, que instava als ajuntaments adherits a començar a exercir la sobirania fiscal. Aquesta moció, presentada inicialment per Solidaritat i la CUP, ha rebut el suport de l’equip de Govern, format per CiU i Esquerra, i també del PSC i Iniciativa, després d’haver incorporat modificacions al text inicial ja que un informe de secretaria alertava de la il·legalitat d’alguns punts. L’execució de la sobirania fiscal queda a expenses del que acordi l’AMI en la seva propera reunió del mes de maig.