Els camions deixaran de circular per la N-II el proper 2 d’abril

N-II

N-IIAbertis i el Ministeri de Foment s’han fixat a finals d’aquest mes, en plena Setmana Santa, com a data límit per prohibir el pas dels camions a la Nacional 2 al seu pas per les comarques gironines. En aquests moments, encara sestà tancant les negociacions, però segons afirmen algunes fons les bonificacions de les autopistes als camions podrien arribar al 50%.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El 2 d’abril deixaran de circular els camions per l’N-II. Aquesta és la data amb què treballen Abertis, la conselleria de Territori i Sostenibilitat i el Ministeri de Foment, pendent que es tanqui i es firmi el document final. Si es compleixen els terminis que van explicar ahir des de la Generalitat, serà just després de Setmana Santa quan es posarà en marxa una mesura que obligarà els camioners a passar per l’autopista AP-7, per alliberar trànsit de la Nacional i millorar-ne la seguretat viària. A canvi, tindran diverses bonificacions d’un 25% sobre el cost del peatge per als vehicles de llarg recorregut. Els que entrin o surtin de l’autopista en el tram gironí, arribaran fins a una bonificació del 50%. La mesura s’aplicarà des de Maçanet fins a la Jonquera, i tindrà un cost de 3 milions d’euros anuals. D’aquesta manera es vol trobar una solució a la sinistralitat de l’N-II, a l’espera que finalitzin els desdoblaments pendents al tram sud i s’anunciïn les millores per al tram de Girona cap al nord. La patronal dels transportistes, però, ha reclamat la gratuïtat perquè consideren injust que hagin de pagar un peatge perquè l’Estat no ha fet les obres de desdoblament.