Presenten el documental ‘La matança del porc a la Garrotxa’ amb la presència de cuiners de renom

Matana_Porc_16810

Matana_Porc_16810Aquest dissabte a la tarda al Casal Marià d’Olot s’ha fet la presentació i projecció pública del documental ‘La matança del porc a la Garrotxa’, projecte que han impulsat el gastrònom Pep, l’Institut de Promoció de la Ciutat, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i l’Associació de Placers de la Plaça Mercat. Amb una sala plena, s’ha exposat com la matança del porc és una de les activitats més antigues de Catalunya i una tradició molt arrelada a la Garrotxa.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El documental explica tot el que gira a l’entorn de la matança, recuperant així totes les vivències i experiències d’aquells que s’hi dediquen. Seguidament, es va fer una taula rodona on van participar representants dels restaurants gironins amb Estrella Michelin; Joan Roca, del Restaurant el Celler de can Roca, Pere Planagumà, cuiner del Restaurant les Cols d’Olot, i Jordi Juncà, cuiner del Restaurant ca l’Enric de la Vall de Bianya, a més de Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de placers del Mercat d’Olot, i Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. Tots ells van destacar la importància de la gastronomia per donar valor afegit a cultura, i van valorat molt positivament que es faci ressò d’aquest tipus de tradicions.

Deixa un comentari