Dimiteix el president del Col·legi de Farmacèutics de Girona, l’olotí Joan Fajula

fajula_farmacutics

fajula_farmacuticsEl president del Col·legi de Farmacèutics de Girona, l’olotí Joan Fajula, ha dimitit “de forma irrevocable”. En una carta que ha fet arribar al conjunt dels col·legiats, Fajula exposa que deixa el càrrec perquè hi ha “diferències de criteri massa grans”, segons apunta, amb els altres membres de la Junta de govern. Fajula detalla que, per culpa d’aquestes discrepàncies, se sent “sol”.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

En una carta que ha fet arribar als farmacèutics gironins, el president del Col·legi de Farmacèutics de Girona, l’olotí Jordi Fajula, anuncia la seva decisió de dimitir de forma irrevocable i exposa quins motius l’han portat a renunciar al càrrec. “Malauradament, diu, existeixen diferències de criteri massa grans entre els altres membres de la junta i ell mateix, de manera que, segons el text, se sent sol en la defensa de criteris i principis amb els que creu i als quals no pot renunciar”. La carta de dimissió arriba un dia després de la celebració de la Junta deel Col·legi de Farmacèutics de Girona d’aquest dilluns, que havia de decidir les mesures de pressió dels farmacèutics de les comarques gironines per fer front als impagaments de la Generalitat. Aquestes mesures de pressió es voten avui en unes eleccions obertes a tots els col·legiats.

 

Fajula s’havia mostrat crític amb la situació que viuen els farmacèutics a causa dels impagaments del Govern fa algunes setmanes. Olot Televisió ha provat de parlar amb el president del Col·legi sense sort. Sí han parlat la vicepresidenta de la junta, Rosa Sacrest, i la vicetresorera, Susanna Faja. Totes dues regenten farmàcies a la Garrotxa. Sacrest i Faja no han volgut entrar a valorar els motius de la renúncia del president, tot i que sí que han apuntat que la decisió de Fajula els ha sorprès. Fa poc més d’un mes també ja va plegar de la junta del Col·legi de Farmacèutics de Girona la germana de Joan Fajula, Dolors Fajula, que exercia de vocal. La resta de membres de la Junta afirmen estar molt units en les decisions que els tocarà prendre. 

Les mesures de pressió al Govern de la Generalitat que es porten avui a votació són iniciar accions legals per exigir el pagament dels interessos de demora, fer un tancament patronal d’un sol dia o d’un dia a la setmana durant diverses setmanes, convocar una manifestació unitària, recollir signatures per portar al Parlament o denunciar l’incompliment del concert entre l’administsració i els farmacèutics. La Junta esperarà a veure la votació dels farmacèutics per posicionar-se sobre els impagaments.

 

INSERT

 

La Junta del Col·legi de Farmacèutics de Girona tramitarà la renúncia de Joan Fajula dijous d’aquesta setmana.