Els Manlleuets es classifiquen per la final de la First Lego League

lego

legoAquest cap de setmana s’ha celebrat a la Universitat de Vic l’eliminatòria de la First Lego League, on hi participaven diversos equips de la Garrotxa. Finalment, però, els Manlleuets, un equip de l’institut Antoni Pous de Manlleu, s’ha classificat per la final espanyola que es disputarà diumenge vinent a Tarragona. Van ser els segons classificats de l’eliminatòria d’aquesta competició de robòtica que ahir acollia la Universitat de Vic, en una jornada que es va convertir en una festa de divulgació de la tecnologia i que va mostrar el talent científic de nens i joves catalans.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El grup de Manlleu agafa el relleu a The Santperencs, de Sant Pere de Torelló, guanyadors dels dos últims concursos a l’estat. Vint equips formats per nois i noies de 10 a 16 anys prenien part diumenge a la Universitat de Vic en una de les eliminatòries a l’estat espanyol de la First Lego League. La competició de robòtica, que s’organitza de manera coordinada a més de 60 països i amb la participació total d’uns 200.000 estudiants, té aquest any com a repte comú les “senior solutions”. Els equips havien de presentar un projecte científic sobre propostes innovadores i creatives per ajudar al confortabilitat de les persones grans, a més de dissenyar un robot que en un dos minuts i mig havia de completar fins a 14 missions en aquest taulell. Sis dels grups participants eren osonencs.

The Santperencs 4G, de Sant Pere de Torelló, guanyadors estatals de les dues últimes edicions i que l’any passat van ser a la final mundial, no podran revalidar el títol. Sí que s’han classificat per al final estatal de diumenge que ve a Tarragona Els Manlleuets, de l’Institut Antoni Pous de Manlleu, que van acabar segons en la competició d’aquest diumenge a Vic, per darrere de l’equip AH Robots, de Badalona. The Santperencs, l’EVT-Team de l’Escola Vedruna de Tona i l’equip Curtcircuit de Vic es van endur, respectivament, els premis als Valors de la First Lego League, al millor projecte científic i a l’entrenadora. La Universitat de Vic acollia per primera vegada una eliminatòria de la First Lego League, que va congregar unes 700 persones, en una jornada familiar i festiva al voltant de la ciència i la tecnologia. Un centenar de persones del centre van col·laborar en les diferents tasques organitzatives de la jornada. La jornada també va incloure la Junior First Lego League, per a equips amb nens i nenes de 6 a 9 anys. I una demostració dels Garrins Metàl·lics, equip de la universitat de Vic que s’està preparant per participar, també diumenge que ve a Tarragona, a First Tech Challenge, per a estudiants d’entre 17 i 23 anys. 

 

Deixa un comentari