Les obres de la N-260 entre Ripoll i St. Joan de les Abadesses seran “llargues i costoses”

n260_dia_2

n260_dia_2Aquest dimarts segueix la interrupció de la circulació entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll per l’esvoranc que es va produir la setmana passada. I sembla que aquesta serà una situació que s’allargarà en el temps perquè els treballs no seran fàcils. L’alcalde de Sant Joan de les Abadesses demana paciència.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Les obres a la N-260 seran llargues i costoses, segons van recalcar divendres l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses i el president del consell comarcal del Ripollès. De moment, el pas alternatiu garanteix la mobilitat dels vehicles. Divendres al migdia es va començar a donar pas alternatiu per la N-260, a l’alçada de Ribamala, entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Un pas alternatiu que ha estat vigent durant tot el cap de setmana i no s’han registrat retencions importants en aquest punt. Gràcies, en gran part, a què el pas de vehicles està regulat per tècnics del ministeri de Foment i això agilitza el trànsit per la zona. A la nit, el pas alternatiu es regula a través de semàfors. A partir d’aquí, les obres de reparació de la calçada, per l’esfondrament que es va produir dimecres a la tarda, han començat a primera hora del matí.

L’alcalde ja va avisar divendres que les obres seran llargues, es calcula que uns dos mesos, i costoses. En moments puntuals, s’haurà de tallar totalment la via per facilitar els treballs de reparació. El pas de tot el trànsit per un sol carril es veu com un mal menor ja que el recorregut entre les dues poblacions per aquesta via és de deu quilòmetres. La via alternativa per les carreteres de Vallfogona de Ripollès i Santigosa suposa fer un trajecte que es completa en uns cinquanta minuts de mitjana. Des de Camprodon, s’ha demanat la reobertura del Centre d’atenció Primària en horari nocturn quan passin situacions d’aquest tipus ja que tota la Vall queda desatesa. En aquest sentit, no es pot anar a l’Hospital comarcal de Campdevànol amb rapidesa.

Deixa un comentari