L’empresa Metalquimia inaugura un centre de recerca que redueix el temps per assecar embotits

artur_mas_metalquimia

artur_mas_metalquimiaEl sector de l’alimentació demostra tenir un bon estat de salut. Ho vèiem fa uns dies amb l’ampliació de l’escorxador de la Garrotxa i avui n’expliquem un altre exemple. L’empresa gironina Metalquimia, que està regentada pel besaluenc Josep Lagares, ha inaugurat un nou centre de recerca amb l’objectiu d’estendre arreu del món la tecnologia QDS, una autèntica revolució en el camp de l’assecatge d’embotits curats. Desenvolupada en els darrers nou anys de bracet amb l’IRTA i una empresa càrnia, la nova tecnologia permet reduir de 40 dies a només 40 minuts el temps per assecar embotits.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La nova planta, situada a la seu central de l’empresa, ha suposat una inversió de mig milió d’euros. El president del a Generalitat, Artur Mas, que l’ha inaugurada oficialment, ha posat Metalquimia com a exemple “d’innovació” i empenta en un sector tradicional com és el carni. La firma gironina té presència a més de 75 països.

La tecnologia QDS -Quick Dry Slice- és el resultat d’un procés d’innovació en el sector carni que va començar a néixer ara fa nou anys. L’empresa gironina Metalquimia dedicada a fabricar tecnologia per al sector i que està dirigida pel veí de Besalú Josep Lagares, l’ha desenvolupada de bracet amb l’IRTA i la càrnia Casademont. Aquesta aliança a tres bandes ha permès descobrir una autèntica revolució en el camp de l’assecatge d’embotits curats.
Enlloc del procés tradicional, en què les peces pengen senceres en cambres frigorífiques, la tecnologia QDS asseca, mitjançant aire, llesques ja tallades d’embotit curat, que tenen gruixos d’entre un i tres mil·límetres. Això permet reduir de 40 dies a tan sols 40 minuts tot el procés d’elaboració de l’embotit.

Fins ara, aquesta tecnologia només s’ha implantat a la càrnia Casademont, amb seu a Bonmatí, però ara, un cop acabada l’exclusivitat de la patent, Metalquimia ja pot començar a distribuir-la arreu del món. I per fer-ho, hi jugarà un paper central el nou centre de recerca que ha inaugurat a la seva seu de Girona. 
La planta, que ha suposat una inversió de 500.000 euros, permetrà desenvolupar noves aplicacions per a la QDS i millorar-ne la tecnologia. D’aquesta manera, es podran dissenyar i fabricar noves línies completes per a l’elaboració de productes carnis cuits, curats i marinats. 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest dimarts al vespre la nova planta de recerca. Durant el seu discurs, Mas ha destacat l’empenta i les “ganes d’innovar” que Metalquimia ha sabut insuflar en un sector tradicional com és el de les càrnies. 

El president també ha posat la firma com a exemple d’una “empresa familiar” que ha sabut estendre les seves arrels arreu del món. 
Metalquimia és una empresa 100% implantada a les comarques gironines. A més de la seva seu central a Girona, dedicada desenvolupar noves tecnologies i aplicacions per al món carni, la firma disposa de dues naus a Palol de Revardit, al Pla de l’Estany, on es construeix la maquinària que després s’exporta arreu del món.

 

Deixa un comentari