L’Hospital Josep Trueta impulsa una tècnica per tractar pacients que han patit un ictus

ictus

ictusS’ha posat en marxa a l’Hospital Josep Trueta una nova estratègia per a tractar els pacients que han patit un ictus al despertar o d’inici incert. Posen en relleu també la importància de tractar aquests accidents cerebrovasculars el més aviat possible un cop s’han detectat els símptomes.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Una de cada quatre persones pateix un ictus i una de cada sis el patirà al llarg de la seva vida. És per això que s’ha posat en marxa una nova estratègia per a tractar els pacients que han patit un ictus d’inici incert. Un estudi que pot determinar el temps transcorregut des de l’inici de l’ictus i valorar d’aquesta manera si el pacient pot rebre el tractament. Des de l’Hospital Josep Trueta s’insisteix que al mínim símptoma com són la pèrdua de força, pèrdua sobtada de visió o bé un intens mal de cap s’apropin a l’hospital el més aviat possible. Aquest estudi pioner a l’estat espanyol insisteix en el temps que transcórrer des dels indicis dels símptomes, tant és així que el pacient es pot tractar 4 hores després d’haver patit l’infart. 54 centres de 7 països europeus participen en aquest projecte anomenat Wake up, que l’hospital Josep Trueta ha estat el primer en posar en marxa a l’estat espanyol i que lidera els 5 hospitals espanyols que hi col·laboren.

x