Mossèn Lluís Solà: “El nou Papa hauria de parlar d’homosexualitat i del paper de la dona a l’Església”

Papa_Francesc

Papa_FrancescA les set del vespre i set minuts la xemeneia de la Capella Sixtina va trere la ‘fumata’ blanca. L’elecció del nou pontífex va arribar a la segona jornada de votacions i després de dues ‘fumates’ negres. El successor de Benet XVI és Jorge Mario Bergoglio, arquebisbe de Buenos Aires. El nou Papa, el primer no europeu, no apareixia a cap travessa. En declaracions a Olot Televisió, el mossèn de Sant Esteve, Lluís Solà, ha apuntat que Francesc I “hauria d’afrontar temes tan importants com l’homosexualitat o el paper de la dona a l’Església”.

Fes clic aquí per veure la notícia i l’entrevista a l’OTV a la carta

Com mana la tradició, després de ser escollit per almenys 77 dels 115 cardenals presents al conclave, va sortir al balcó de la basílica de Sant Pere vestit amb la sotana blanca i les sabates vermelles. Un moment historic que no es van voler perdre els centenars de catòlics d’arreu del món congregats a la plaça del Vaticà sota una intensa pluja. Jorge Mario Bergoglio, que pren el nom de Francesc I, és el primer papa jesuïta i de l’America llatina. Nascut a l’Argentina, però d’origens italians, se’l coneix pel seu compromís amb els pobres. Tot i que es parlava d’un papa jove, Bergoglio té només un any més que Ratzinger quan va ser escollit. Entre els reptes que haurà d’afrontar hi ha els de dotar de més transparència la curia romana, molt castigada pels escàndols, el paper de la dona a l’església i la deserció de molts catòlics. Han calgut 5 votacions, dues fumates negres i 25 hores perquè els cardenals hagin arribat a un consens per triar Papa.

Deixa un comentari