Els col·laboradors dels Fesols de Santa Pau fan la tradicional sortida cultural

joan_brosa_fesol

joan_brosa_fesolEl fesol de Santa Pau és un dels productes més preuats de la Garrotxa i això és gràcies a l’esforç de desenes de persones entre cultivadors, venedors i col·laboradors. Avui s’ha celebrat la tradicional jornada cultural que agrupa a gairebé tots ells. Al voltant d’un centenar de persones han visitat el monestir de Sant Pere Casserres, a la comarca d’Osona, i després han fet un dinar al nucli de Fussimanya, dins el terme municipal de Tavèrnoles.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El dia ha començat amb un bon esmorzar al restaurant que hi ha just al costat del monestir de Sant Pere de Casserres. Tot seguit tot el grup ha visitat aquest moment, un dels més importants de l’arquitectura romànica catalana. Des d’aquí, a més, hi ha una panoràmica fantàstica de l’embassament de Sau i del campanar de Sant Romà que es pot veure la seva teulada, tot i les abundants pluges dels últims dies. Després d’una passejada a prop del Parador de Sau, la comitiva s’ha desplaçat a Fussimanya on han celebrat el dinar de germanor a base de productes autòctons com els embotits, la carn a la brasa i l’escalivada. Al final de l’àpat l’alcalde de Santa Pau, Josep Companys, el regidor Martí Collelldevall i el president dels Cultivadors dels Fesols de Santa Pau, Lluís Sunyer, han entregat un obsequi a Joan Brosa, Fesol d’Or 2013; una fotografia de record del dia que se li va fer entrega del reconeixement, durant la última fira del fesol.

 

Deixa un comentari