Forcadell: “No sé com ni quan, però les quatre barres onejaran aviat lliures dins de tots els estats d’Europa”

anc_Girona

anc_GironaACN.- L’ANC ha tancat la seva segona assemblea general cridant a la mobilització ciutadana i amb el desig que ben aviat Catalunya esdevindrà un nou estat independent “No sé com ni quan, però sé que les quatre barres onejaran aviat lliures dins de tots els estats d’Europa”, ha exclamat la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, davant l’aplaudiment unànime de les 2.500 persones que han acudit a Fontajau.

A més de la implicació dels ciutadans, la presidenta ha reclamat al Govern i als partits “passos clars” cap a la independència i els ha “exigit” que creïn de forma immediata el Consell per a la Transició Nacional. Forcadell ha carregat contra el joc brut de l’Estat i l’ha acusat de no ser democràtic. “L’Estat utilitza i utilitzarà totes les seves armes legals o no, contra el nostre procés, contra les postres estructures d’estat, contra el nostre sistema educatiu, contra la policia i contra els mitjans de comunicació”, ha denunciat la presidenta de l’ANC. Precisament els atacs del govern espanyol “i dels seus còmplices catalans” fan necessari, segons Forcadell, que cada cop més gent es mobilitzi a favor de la independència de Catalunya.

No us deixeu caure en el parany d’aquells que diuen que defensar la democràcia és defensar la legalitat. És mentida. La legalitat no és igual a la democràcia”, ha recalcat Forcadell, que fins i tot ha plantejat que cal “trencar-la”, per la nul·la voluntat de l’Estat de canviar-la per respectar la voluntat majoritària del poble de Catalunya. “Defensar el referèndum sobre la independència és defensar la justícia i la democràcia. I anar-hi en contra és defensar la barbàrie, la injustícia i el totalitarisme. Cap demòcrata pot estar en contra del nostre referèndum”, ha assegurat.

Durant el seu discurs de cloenda, Forcadell ha reclamat al Govern que treballi de forma clara per la independència, perquè Catalunya no pot esperar més. “L’ofec econòmic i polític és insuportable i cal que el Govern digui prou”. És en aquest punt quan la presidenta de l’ANC ha reivindicat la creació del Consell per a la Transició Nacional, un dels acords sorgits del pacte CiU-ERC que encara no s’ha posat en marxa.

“Per mantenir el coratge i l’energia ens caldrà assolir la independència”, ha explicat Forcadell, que ha parlat del nou estat català com l’única esperança per construir una societat més pròspera. “Junts continuarem escrivint la història d’aquest país. Junts som imparables. La voluntat del nostre poble és indestructible”, ha destacat.

Corrupció

La presidenta de l’ANC també ha tingut paraules sobre la corrupció. “Sabem que l’Estat està utilitzant la corrupció per sembrar el descrèdit de la política i de la democràcia, per trencar la cohesió social, fer populisme i fer-nos baixar l’autoestima com a poble”, ha criticat Forcadell. “Catalunya no som un país de corruptes”, ha afirmat amb contundència, tot i reconèixer l’existència de polítics corruptes. “És veritat que hi ha corrupció, però molta menys que al país veí”, ha defensat referint-se a la resta de l’Estat.

El camí cap a la independència permetrà, segons la presidenta de l’ANC, “combatre la corrupció” i generar noves il·lusions i esperances entre els catalans. 

Els principals eixos del full de ruta

Durant l’assemblea, els participants han sotmès a votació els principals eixos del full de ruta que s’ha marcat l’entitat en els pròxims anys. El resultat ha estat un ampli suport, amb 2.029 vots a favor, 4 vots en contra i 9 en blanc.

Les línies generals que configuren aquest full de ruta contemplen en primer lloc sumar les persones “unionistes” (constitucionalistes) en el procés sobiranista així com aconseguir “externacionalitzar-lo” cap enfora. També s’han marcat seguir pressionant el Govern i institucions perquè el procés continuï avançant i també “contrarestar” o denunciar les “manipulacions” i els “jocs bruts” de l’Estat. En aquest sentit, també consideren que cal estar preparats per les mobilitzacions de “desobediència” i “resistència total”, com ara la insubmissió fiscal, i finalment, eixamplar el suport per obtenir el màxim consens en tots els elements bàsics que han de servir per assolir la independència.

Tot i que hi havia un total de 3.500 persones inscrites, l’assemblea ha comptat amb la participació d’unes 2.500 persones. Aquesta és la primera assemblea general que celebra l’entitat des que es va constituir oficialment en un acte celebrat al Palau Sant Jordi de Barcelona ara fa un any amb la presència de 7.000 persones.