El Fesol de Santa Pau serà un producte protegit d’aquí a menys d’un any

fesol_de_santa_pau2

fesol_de_santa_pau2D’aquí a menys d’un any el Fesol de Santa Pau ja serà una DOP, una Denominació d’Orígen Protegida. Això és el que es desprèn de la reunió informativa que han mantingut aquest dijous als migdia l’Associació de Cultivadors del Fesol de Santa Pau i alguns productors amb la Generalitat a l’Institut Garrotxa d’Olot. A partir d’ara comença un procés administratiu que comença a la Garrotxa i acabarà a Brussel·les.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Serà el Parlament Europeu qui en donarà el vist i plau. El director general d’Alimentació, Qualitat i Procutes Agroalimentàris, Domènec Vila Navarra, ha explicat a Olot Televisió que “ara comença la tramitació que arribarà a Brussel·les i n’haurà de donar el vist i plau a principis de l’any vinent, com a tard a la primavera”. De la seva banda el president de l’Associació de Cultivadors del Fesol de Santa Pau, Lluís Sunyer, ha parlat dels avantatges que suposarà aquesta DOP. Sunyer ha dit que “permetrà garantir que el producte es continua fent en unes condicions, entorn i formes determinades i es beneficia del renom i, d’altra banda, es garanteix que ningú el pot copiar”. 

En aquest moment hi ha prop de 50 cultivadors de Fesols de Santa Pau que, si no hi ha res de nou, acceptaran participar en el projecte. Però l’Associació de Cultivadors vol anar més enllà perquè hi ha 160 agricultors que treballen sobre terra volcànica que poden ser sensibles d’entrar a formar part de la Denominació d’Orígen Protegida Fesols de Santa Pau. Per tant ara comença un procés d’informació que ha de ser vital per donar a conèixer, sobretot, els avantatges de la DOP.

Deixa un comentari