La Diputació de Girona no acatarà la sentència sobre l’ús del català

diputaci_catal

diputaci_catalLa Diputació de Girona no acatarà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l’ús del català, fins que es resolgui el recurs de cassació que estan preparant els serveis jurídics de l’ens. Fins ara aquests serveis estudien la sentència.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tornava a obrir ahir el debat sobre l’ús del català a les administracions públiques, amb una sentència que anul·la part del reglament lingüístic de la Diputació de Girona, i que es va aprovar per unanimitat al maig del 2010. L’ens supramunicipal però, de moment no acatarà la sentència.

De moment, l’administració provincial es mantindrà just per sota de la llei, i el que segur que continuarà utilitzant és el català a nivell intern i en la relació amb altres administracions catalanes. El president de la Diputació, Joan Giraut, insisteix que qui vulgui ser atès en castellà ho pot fer, i que la llei acaba discriminant el català, en comptes de respectar la paritat amb el castellà. 

De moment, els serveis judicials de la Diputació de Girona estan estudiant la sentència, per acabar de veure quines actuacions es poden fer.

Deixa un comentari