Una normativa estableix que els iogurts no caducaran al cap d’un mes

iogurts

iogurtsEls iogurts ja no tindran data de caducitat per llei. La nova normativa alimentària entrarà en vigor d’aquí a 2 mesos, i eliminarà la obligatorietat de fixar una caducitat als 28 dies després de la seva elaboració. Ara, serà cada fabricant qui determini el temps idoni per consumir-lo. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els iogurts ja no caducaran oficialment 28 dies després de produir-se, i també canvia la denominació: de data de caducitat a data de consum preferent. Cada fabricant decidirà aquesta data, en funció del seu criteri, i serà el client final qui optarà per menjar-se’l o llençar-lo valorant aquesta informació. Així, el govern central espera que els iogurts guanyin una setmana útil de vida de mitjana. D’aquesta manera, la normativa espanyola s’equipara a la directiva europea que regula aquesta matèria. El repte és aconseguir, el 2025, reduir a la meitat el menjar que acaba a la brossa, tal com marca la Unió Europea. Espanya és el sisè país de la UE que més menjar llença, uns 7,7 milions de tones a l’any. Al conjunt de l’Eurozona, es llencen cada any 89 tones d’aliments, el 42% de les quals a les llars.

Deixa un comentari