Previsió de pluges intenses i baixada de temperatures a partir d’aquesta tarda

Olot_abril

Olot_abrilEl Servei Meteorològic ha emès un avís de pluges intenses per aquesta tarda sobretot al nord-est. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. Podrien caure més de 20 litres en només mitja hora. De fet, les pluges poden caure aquest dijous a qualsevol punt del país, tot i que se centraran al litoral, prelitoral, Pirineu i resta del quadrant nord-est. Aquestes pluges es podrien allargar fins al dissabte. D’altra banda, aquest dijous començaran a baixar les temperatures i per aquest divendres encara ho faran més, de manera que la cota de neu baixarà fins als 700 metres al vessant nord del Pirineu.

De matinada s’esperen algunes precipitacions al Pirineu i a partir del migdia cauran ruixats al Pirineu, Prepirineu i a la meitat est i des de mitja tarda també a altres punts del sector central del litoral i prelitoral. Les precipitacions seran d’intensitat feble de matinada i al matí i entre feble i moderada a la tarda, quan no es descarta que pugui caure algun gra de calamarsa o calabruix. 

La cota de neu se situarà fins a migdia al voltant dels 1.200 metres en general i als 1.000 al Pirineu occidental. Al llarg de la tarda anirà baixant i al final de la jornada rondarà els 600 metres al vessant nord del Pirineu i es pot situar per sota els 1.000 metres a la resta. Es podrien acumular fins a 10 centímetres de neu als 900 metres.

 

x