Detecten un bacteri multiresistent als antibiòtics al riu Ter

ter

terL’Institut Català de Recerca de l’Aigua ha detectat un bacteri al riu Ter, a l’alçada de Ripoll. La principal característica és que és multiresisent als antibiòtics i això podria suposar un problema de salut pública.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Al riu Ter, al seu pas per Ripoll, hi ha un bacteri multiresisent a la majoria d’antibiòtics tan mèdics com veterinaris. Així ho ha determinat un estudi realitzat per un equip d’investigadors de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, amb seu al Parc Científic de la Universitat de Girona. Els científics han recalcat que la gran preocupació no és el bacteri en si sinó els seus gens de resistència. En aquest sentit, no es descarta que aquests gens es poguessin transferir a bacteris d’humans, i provocar infeccions. A partir daquí, i davant un possible problema de salut pública, des de l’ICRA es demana que es reforci els estudis de la resistència bacteriana en l’entorn ambiental. D’altra banda, la Diputació de Girona, l’Obra Social La Caixa i el Consorci del Ter han unit esforços per eliminar una planta invasora, anomenada budleia, al tram del riu en terme municipal de Vilallonga de Ter. Els treballs es van dur a terme de desembre a febrer gràcies a la tasca de 14 persones en risc d’exclusió social de la Fundació MAP. El cost total ha superat els 20.000 euros.

Deixa un comentari