L’Hospital Josep Trueta estrena nous equipaments pel tractament del càncer

trueta_equipament_cancer

trueta_equipament_cancerL’Institut de Diagnòstic per la Imatge, ubicat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, compta amb una nova ressonància magnètica i dos TAC’s destinats principalment als tractaments de càncer. El director general de Planificació i Recerca en Salut, Carles Constante, ha visitat aquestes instal·lacions i també l’accelerador lineal que va incorporar l’ICO a finals de 2011.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’Hospital Josep Trueta renova els seus equipaments de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge amb una nova ressonància magnètica i dos TAC’s. Amb aquesta renovació tecnològica es poden fer estudis amb una major qualitat i permeten fer seqüències més avançades. Juntament amb la incorporació dels dos aparells de tomografia computada, els TAC’s, es millora tant en la qualitat com amb la seguretat del pacient. El director general de Planificació i Recerca en Salut, Carles Constante, ha destacat la importància d’aquests equipaments a Girona. Durant la visita d’aquests equipaments, també han ensenyat el nou accelerador lineal que es va incorporar a finals del 2011 a l’ICO, l’Institut Català d’Oncologia, que permet aplicar els tractaments més punters en radioteràpia. Juntament amb 2 equips més poden arribar a fer més de 1.200 tractaments en un any.

A nivell de Catalunya el càncer és una de les prioritats. Hi ha 34.000 casos nous per any i es preveu que aquesta xifra s’incrementi entre 10mil i 15mil casos nous al llarg dels propers anys. Tanmateix preveuen una reducció de mortalitat de càncer un 15% l’any 2020. El darrer any s’han produït 10.000 ressonàncies magnètiques, 22mil TAC’s i més de 1200 tractaments en radioteràpia. A finals dany també es van posar en marxa un nou hospital de dia amb el que s’aconsegueix descongestionar l’únic hospital de dia que hi havia fins aleshores i reduir els temps d’espera.

 

Deixa un comentari