La Generalitat presenta la nova llei de règim local

joana_ortega

joana_ortegaLa Generalitat fomentarà la fusió voluntària de municipis, limitarà el sou màxim d’alcaldes i regidors i reduirà consells comarcals. Són algunes de les línies del nou projecte de llei de governs locals, que ha presentat aquest matí la vicepresidenta Joana Ortega, en una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El principal objectiu de la llei de governs locals és racionalitzar i fer més eficaç el sector públic local. Per això, es promourà que els consells comarcals siguin ens de prestació mancomunada de serveis. A més, se suprimiran allà on hagi una àrea metropolitana, com és el cas de Barcelona. Això suposarà la reducció d’un miler de càrrecs públics remunerats. El projecte també fixarà els sous màxims dels alcaldes i els regidors, excepte a la ciutat de Barcelona i el Consell General d’Aran, dels quals es respecte el seu règim propi. La nova normativa també promou la fusió voluntària de municipis. Un model que ja han adoptat, segons ha anuciat la vicepresidenta, quatre municipis del Pallars Sobirà (Esterri dÀneu, Guingueta dÀneu, Espot i Alt Àneu). Tot plegat pretén blindar les competències exclusives en l’àmbit de la llei local que té la Generalitat, abans que el govern central ultimi una reforma que té un ampli rebuig a Catalunya.

 

Deixa un comentari