Més de 500 atletes participen a la Romànic Extrem, la primera marató i mitja marató de la Vall de Bianya

romanic_extrem2

romanic_extrem2La Romànic Extrem de la Vall de Bianya va superar amb èxit la seva primera edició. Més de cinc-cents atletes van prendre part de la marató i la mitja marató que recorria les esglésies romàniques de la zona, sota un sol esplèndid per córrer per les muntanyes bianyenques. Gerard Morales i Cristina Bes van guanyar la Marató, mentre que la mitja marató se la van endur Joel Barcons i Fernanda Maciel.

 

La Vall de Bianya s’introdueix amb força dins el mapa de les maratons populars. La Romànic Extrem va reunir a 180 atletes a la marató i 340 a la mitja marató, en l’estrena d’aquesta cursa. El primer en arribar a la meta va ser el garrotxí Joel Barcons, en l’apartat de 21 quilòmetres. En la mateixa distància però en categoria femenina va guanyar la corredora d’ultratrails Fernanda Maciel. Pel que fa als 42 quilòmetres, la marató sencera, el vencedor va ser Gerard Morales; i en l’apartat femení, Cristina Bes es va endur la victòria. Els atletes van valorar la primera edició de la Romànic Extrem de forma molt positiva.

El temps va respectar la competició, però el terreny es trobava enfangat a causa de les pluges caigudes aquests darrers dies. Això va provocar que hi hagués divergències en considerar la dificultat del recorregut, que tenia un desnivell positiu de més de 2.000 metres en la seva totalitat.

L’organització es mostra satisfeta d’aquesta primera edició, després d’invertir moltes hores per adequar el recorregut. Després de passar pel costat de set de les quinze esglésies romàniques de la Vall de Bianya, la Romànic Extrem comença a pensar en el trajecte de l’any vinent, on esperen passar per les vuit restants.