Les Preses acollirà la biennal de pedra seca dels Països Catalans

pedra_seca

pedra_secaLes Preses acollirà a mitjans de maig un seminari per a la preservació de les construccions de pedra seca als Països Catalans; una trobada a la que assistiran un centenar d’experts sobre el tema. L’objectiu d’aquestes trobades és donar a conèixer el patrimoni de pedra seca del país, i l’Ajuntament de les Preses ho veu com una bona oportunitat per tal de divulgar el seu atractiu turístic.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Un centenar d’estudiosos i científics de pedra seca assistiran a la 7a Trobada d’Estudi per a la Preservació del Patrimoni de Pedra Seca als Països Catalans, que tindrà lloc a les Preses entre el 17 i el 19 de maig. Es tracta d’un seminari que s’organitza cada dos anys, i que té per objectiu donar a conèixer les construccions de pedra seca al nostre país.

Les parets de pedra seca són construccions de pedra que no tenen cap element d’unió, com podria ser el ciment o el guix. Al Parc de Pedra Tosca de les Preses se’n troben moltes, de parets d’aquest tipus. Segons l’Ajuntament de les Preses, la trobada suposa pel poble una oportunitat per donar a conèixer el seu patrimoni. L’esdeveniment l’organitza l’Ajuntament de les Preses i l’Associació Pedra Tosca, en col·laboració amb l’Observatori del Paisatge, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’institut La Garrotxa d’Olot.

Deixa un comentari