La Generalitat declara el Palau de l’Abadia bé cultural d’interès nacional

palau_abadia

palau_abadiaLa Generalitat de Catalunya va declarar dimarts el Palau de l’Abadia bé cultural d’interès nacional, en la categoria de monument històric. D’aquesta manera, l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses preveu augmentar el nombre de visitants i rebre més subvencions.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

El consistori feia anys que demanava aquesta declaració. El govern català destaca que el Palau és un dels exemples singulars de l’arquitectura del gòtic català dels segles XIII-XIV, tant per la tipologia de la planta i la volumetria, com per la seva evolució constructiva, cronològica i funcional i pels seus valors històrics singulars i excepcionals. El Palau Abacial és un edifici gòtic exempt i proper a l’edifici del monestir, que va ser construït per l’abat Pere Soler i renovat per l’abat Arnau de Vilalba.

Deixa un comentari