Comencen els tràmits per a revisar els cadastres amb errors en les seves valoracions

cadastre

cadastreAvui es comencen a revisar els cadastres de 3.300 garatges de superfície i 550 finques infraedificades, pels errors registrats en les seves valoracions. Les peticions per adequar aquests casos s’hauran de fer individualment, i per aquest motiu l’Ajuntament d’Olot ha habilitat un espai al consistori per ajudar a sol·licitar les revisions del cadastre i solucionar dubtes.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La revisió cadastral feta a Olot el 2005, enmig de la bombolla immobiliària, va provocar sobrevaloracions de les finques de la capital garrotxina. Per aquest motiu l’Ajuntament d’Olot ha demanat una rebaixa d’un 15% en el cadastre de totes les propietats de la ciutat, i revisarà dos casos on hi ha errors manifestos, com són el de 550 finques infraedificades i 3.300 garatges de superfície. En aquests casos, la petició de revisió del cadastre s’ha de fer de forma individual, i per això l’Ajuntament ha habilitat un espai a la mateixa seu del consistori. Allà, els tècnics municipals ajudaran sobre com sol·licitar el canvi de valoració cadastral, a banda de respondre dubtes sobre aquest procés. L’espai comença a treballar a partir d’avui dilluns, i romandrà obert de les nou a les dues del migdia tots els dies de la setmana, a més d’obrir de quatre a sis de la tarda els dimarts i els dijous. Els afectats per aquests errors ja han rebut una carta, on se’ls convoca per barris per tal que passin per l’Ajuntament a revisar els valors cadastrals de les seves propietats, i els primers són els de Bonavista i Sant Roc. Aquestes revisions entraran en vigència a partir de l’1 de gener de 2014.