Olot acull la sortida de la Trailwalker Intermon Oxfam per segon any consecutiu

trailwalker_9479

trailwalker_9479Tot és a punt perquè Olot aculli dissabte la sortida de la Trailwalker Intermón Oxfam, un gran esdeveniment solidari a l’Estat que, alhora, per a la capital de la Garrotxa suposa una gran oportunitat turística. Per a aquest any hi ha 270 equips de tot el món inscrits, el que suposa unes 1800 persones que arribaran a Olot divendres i que passaran la nit per sortir dissabte al matí. Es preveu una ocupació turística de com a mínim el 90% a la ciutat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Olot torna a ser la sortida de la Trailwalker Intermón Oxfam. El positiu balanç de la passada edició han fet decidir a l’ONG de repetir l’experiència aquest any. Aquest any s’han inscrit 270 equips, 25 menys que l’any anterior. Una 12a d’aquests equips són de la Garrotxa. Intermon Oxfam es dóna per satisfeta. Aquest any, molts dels equips provenen d’empreses catalanes. La marxa solidària d’enguany comptarà amb esportistes d’elit, olímpics i paralímpics. Molts dels participants assistiran al sopar de benvinguda que es farà divendres a la Sala El Torin d’Olot. Per tot això, es preveu una ocupació turística de, com a mínim, el 90%. A nivell solidari, la recaptació també és satisfactòria, més de 400 mil euros. Els fons recaptats aniran destinats a portar l’aigua fins a les poblacions més desfavorides dels països del tercer món, i evitar així que les dones d’aquestes poblacions s’hagin de desplaçar molts quilòmetres per aconseguir-ne. Aquest any, a la sortida de la marxa a Olot, s’hi instal·larà una rampa de distribució d’aigua i altres instruments com a mostra del que la Trailwalker pot fer pel tercer món. La Garrotxa també participarà a la Trailwalker a través del voltant d’un centenar de voluntaris. L’Ajuntament d’Olot i l’ONG conviden als ciutadans a assistir a la sortida de la marxa, que està prevista per dissabte a les 10 del matí al recinte de l’antiga estació.