La 3a Trailwalker Intermon Oxfam recull 620.000 euros

trailwalker_2013

trailwalker_2013OTV/ACN.- Unes 1.600 persones dividides en 262 equips de 4 persones han participat en la 3a edició del Trailwalker d’Intermon Oxfam, una marxa a peu de 100 quilòmetres des d’Olot i fins a Sant Feliu de Guíxols per lluitar contra la pobresa. Els participants han de recórrer en menys de 32 hores aquesta distancia passant per les vies verdes i abans d’incloure’s en la cursa han hagut de recaptar un mínim de 1.500 euros. L’organització ja ha recollit uns 600.000 euros que destinaran a projectes humanitaris per combatre la pobresa, ajudar als afectats de la sequera de la zona del Sahel, a l’Àfrica, a les dones i els petits agricultors. L’edició d’enguany compta amb ambaixadors olímpics com Andrea Fuentes.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La Trailwalker no és només una cursa esportiva. Aquest esdeveniment va més enllà del vessant lúdic i pretén conscienciar i lluitar contra la pobresa. Després d’una primera edició amb 210 equips i una segona amb 295, enguany s’han apuntat unes 1.600 persones agrupades en 262 equips. Tots els participants han sortit d’Olot a les deu del matí en equips de quatre persones i amb un objectiu clar, arribar a Sant Feliu de Guíxols en menys de 32 hores. Una de les característiques clau d’aquest esdeveniment és que tots els 4 membres del grup han de sortir i arribar plegats. A més, compten amb dos persones que poden ajudar-los donant suport. 

Abans de poder participar, cada un dels equips ha hagut de fer tota mena d’activitats com concerts, rifes, calendaris, sopars o venda de samarretes per aconseguir uns 1.500 euros, la xifra mínima per entrar dins la cursa. “Enguany hi ha equips que han arribat a recollir 5.000 euros i fins i tot un grup ja ha aportat 10.000 euros”, ha explica la responsable de la cursa, Elena Rodríguez. A part d’aquests donatius, qualsevol interessat pot ingressar ràpidament la seva voluntat dirigint-se a la pàgina web d’Intermón Oxfam o senzillament enviant en un missatge al número 28018. 

Tots els diners recollits, que aquest dissabte arribaven fins als 600.000 euros, estaran destinats a projectes humanitaris a la zona del Sahel, a l’Àfrica central i oriental. Entre ells es troben iniciatives per pal·liar els efectes de la sequera, de la pobresa, ajudar als petits agricultors i a les dones que viuen en aquesta zona. Per conscienciar sobre la importància d’aquestes iniciatives, l’organització ha recreat un recorregut virtual pel Sahel i cada ciutat i punt de control per on han passat els participants ha estat agermanat amb un dels països d’aquesta zona. 

Durant el camí també s’ha col·locat informació sobre els projectes que desenvolupa Intermón Oxfam. “Així Anglès era Senegal i Girona un camp de refugiats de Burkina Faso”, ha explicat el director d’Intermón Oxfam, Francesc Mateu. D’altra banda, durant tot el recorregut, els participants han hagut de carregar i passar-se vuit grans bidons d’aigua per conscienciar sobre les dificultats que pateixen els ciutadans de l’Àfrica pel que fa a la manca d’aigua potable. “Es pot notar que hi ha un ambient de gran solidaritat, la gent entén que tant hi ha un objectiu de superació personal esportiva com la lluita per combatre les desigualtats”, ha afirmat Mateu. 

Des d’Olot i fins a Girona – passant per Amer, Anglès o Bescanó- la cursa s’ha desenvolupat sense incidències destacades. La marxa s’ha dividit en tres grans grups, el primer dels quals format per joves que han volgut batre els seus propis rècords esportius i han decidit fer la marxa corrents. Entre els tres primers equips que han arribat al punt de control de Girona es trobava el conegut ‘broker’ i esportista, Josef Ajram. 

En aquesta edició, el Trailwalker ha tingut per ambaixadors a medallistes olímpics com Andrea Fuentes, Joel Gonzàlez, Maria Vasco o la nedadora paralímpica Teresa Perales. Altres personatges de l’esport i la cultura com David Barrufet, Álvaro Arbeloa, Chema Martínez o Asha Miró també han donat suport al projecte.

x