Olot vol tornar a acollir la sortida de la Trailwalker per tercer any consecutiu

trailwalker_9479

trailwalker_9479L’edició del 2013 de la Trailwalker Intermon Oxfam amb sortida a Olot va suposar un augment d’ocupació als allotjaments olotins respecte de la del 2012 i es va arribar a ratllar el 100% d’ocupació als hotels de la ciutat. Els ciutadans de la comarca se senten orgullosos d’acollir la Trailwalker i Ajuntament i restauradors volen seguir fent esforços per esdevenir la sortida de la cursa solidària per tercer any consecutiu.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 La Trailwalker Intermon Oxfam no és només una cursa solidària. Per a Olot, és també un motor econòmic que impulsa el turisme de la ciutat quan visita la capital de la Garrotxa. Olot porta dos anys acollint la sortida de la cursa. Els milers de persones que participen a la cursa s’han traduït en totes les edicions en una excel·lent ocupació per als hotels i pensions de la ciutat. El 2012, l’ocupació als allotjaments olotins va tancar-se en gairebé un 94%. Aquest any, l’ocupació ha estat més de dos punts superior, i ha arribat a poc més del 96%. Si ens fixem exclusivament en els hotels, la xifra ha ratllat gairebé el 100% de les places a disposició dels visitants, concretament un 98,63%. 

L’Ajuntament d’Olot fa esforços perquè els participants, organitzadors i voluntaris de la Trailwalker no només passin per Olot, sinó que també s’hi quedin. És per això que la nit abans de la sortida de la cursa, organitza un sopar amb totes les persones vinculades. Intermon Oxfam, l’ONG organitzadora de la Trailwalker, no vol aventurar-se a dir quin serà el recorregut de l’any vinent, tot i que no amaga la satisfacció de fer sortir la cursa d’Olot en les dues últimes edicions. En les dues darreres edicions, la cursa solidària ha sortit d’Olot i ha finalitzat a Sant Feliu de Guíxols, a la costa Brava, després de recòrrer la Via Verda entre les dues poblacions. La Trailwalker beneficia a tots els municipis per on passa, però molt més a aquell que n’acull la sortida. L’Ajuntament és conscient que altres municipis poden fer pressió per modificar el recorregut l’any vinent, però confia en les seves possibilitats i en l’experiència de les dues últimes edicions. A la Trailwalker 2013 hi ha participat 260 equips, més de 1600 persones. A la cursa també han participat prop de 500 persones, entre voluntaris i organitzadors, i ha recaptat més de 620 mil euros, que es destinaran a projectes a l’Àfrica, Àsia i Amèrica.

Deixa un comentari