Es triplica la recollida d’envasos lleugers a Olot, arribant al 60%

recollida

recollidaLa recollida d’envasos a Olot s’ha triplicat en els últims quatre mesos, arribant a recuperar-se el 60% dels envasos que consumim. Aquestes són les primeres xifres dels resultats aconseguits arran del nou sistema de recollida a la capital garrotxina, amb el canvi d’ubicació dels contenidors de tapa groga.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El novembre passat es va iniciar un nou servei de deixalles a Olot, amb la recollida selectiva d’envasos en vorera; és a dir, que s’instal·lava els contenidors d’envasos a tots els punts de recollida de rebuig i de matèria orgànica, per tal de facilitar la tria. Els primers resultats d’aquest nou sistema satisfan tant a l’Ajuntament d’Olot com al Sigma, ja que ara es recuperen 6 de cada 10 envasos que es consumeixen (60%), mentre que la xifra era molt menor tot just fa quatre mesos, de només un 20%.

Tot i la millora, al contenidor groc encara hi acaben residus que no hi haurien d’anar. Des del SIGMA es demana més atenció a l’hora de fer la selecció de les escombraries. Malgrat aquest apunt, es considera que el nou sistema de recollida encara pot millorar els resultats actuals.