La Sala Abat Senjust exposa una mostra de fotografies del monestir de Ripoll de 1867

ripoll_fotografies

ripoll_fotografiesLa sala Abat Senjust de Ripoll acull aquests dies un recull de 30 fotografies de gran valor, que mostren com era el monestir de Santa Maria el 1867. El Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès ha destacat que són una gran aportació pel coneixement del monestir però també per la història de la fotografia.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Entre el 5 i el 13 de maig de 1867, durant una visita d’una delegació de la Comissió Provincial de Monuments de Girona, Josep Boadas Baguer va fer fins a 30 fotografies del monestir de Santa Maria de Ripoll complint l’encàrrec de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid. L’objectiu era dur a terme una restauració i l’ús de fotografies va ser una manera de simplificar el projecte, segons l’arquitecte Martí Sureda. Aquestes fotografies, que es poden veure ara a la sala Abat Senjust, suposen una important aportació del coneixement del monestir però també per la història de la fotografia. En aquest sentit, no hi ha gaires monuments del món que puguin exhibir una quantitat tan notable de fotos en un data tan llunyana. El treball per recuperar aquesta material fotogràfic es va iniciar el 2002. Les fotografies del monestir de Ripoll de 1867 seran publicades en el llibre, ‘Santa Maria de Ripoll en el segle XIX:El procés d’una transformació. El llegat Joan Martí Font (2013)’.

Deixa un comentari