L’equip de Govern d’Olot tomba una moció per garantir la continuïtat de les llars d’infants municipals

Pares_moci_350

Pares_moci_350El col·lectiu de pares i mares de la llar d’infants de Sant Pere Màrtir veu inabastable el llindar de matriculacions fixat per l’Ajuntament, l’AMIPA i els tècnics municipals per mantenir les quatre escoles bressol municipals. L’acord fixa en 225 les places que s’haurien d’ocupar per no tancar les llars. El col·lectiu va presentar una moció perquè no es tanqui cap escola bressol. Va ser rebutjada pels vots en contra del grup de Convergència i Unió i el vot de qualitat de l’alcalde.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Representen a 24 de les 108 famílies de la llar d’infants de Sant Pere Màrtir, i no estan d’acord amb la solució que s’ha plantejat al problema de les escoles bressol d’Olot. L’Ajuntament, l’Associació de Mares i Pares de les llars i els tècnics d’educació municipal han acordat fixar un llindar mínim de 225 matriculacions per no tancar cap de les quatre llars que depenen del consistori. Ahir, el col·lectiu de pares i mares de la llar de Sant Pere Màrtir van presentar una moció perquè no es tanqui cap llar d’infants i no es posi cap llindar de matriculacions, la qual cosa veuen impossible d’assolir. L’acord per les llars municipals també inclou millores en l’oferta del servei que la regidora d’educació, Núria Fité, espera que ajudin a aconseguir el llindar de matriculats. La regidora també va aclarir que, si finalment s’ha de tancar una de les llars, no té per què ser la de Sant Pere Màrtir. La moció va comptar amb els vots en contra de l’equip de Govern i els vots favorables dels grups de l’oposició. La regidora de Plataforma per Catalunya, Rosa Llandrich, no va poder assistir al ple i per tant, no va poder votar a favor de la moció. Les votacions van resultar en empat entre els vots a favor i els vots en contra, i la moció va ser rebutjada pel vot de qualitat de l’alcalde.