Ofereixen contractes de tres mesos a les empreses perquè els aturats es reubiquin laboralment

atur_tastets

atur_tastetsL’Ajuntament d’Olot inicia una prova pilot per aconseguir que joves i aturats de llarga durada trobin feina. La prova consisteix en oferir treballs amb contractes de tres mesos a diferents empreses per tal que aquests grups socials puguin conèixer a quin sector encaixen millor. Per la seva banda, el consistori pagarà una part del cost del treballador a les empreses.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Ara per ara, ja hi ha unes trenta persones que proven aquest format, i un cop se sàpiga a quin camp volen orientar-se, començarà la seva nova formació. El projecte es coordina des del Mas les Mates, que des de principis d’any ja ha ajudat a 41 persones a trobar feina, un 20% de les que busquen treball. Aquesta notícia coincideix amb la presentació de les xifres d’atur: a Olot, hi ha gairebé 2.500 persones sense feina, un 13’9% de la població, una xifra que arriba als més de 6.300 a la Garrotxa, un 12’6% del total. Pel que fa a l’atur juvenil, a Olot hi ha 420 persones de menys de 30 anys que no treballen.

x