El Robolot 2013 tanca amb rècord de participants i amb la voluntat d’internacionalitzar-se

robolot

robolot

El Robolot 2013 ha tancat les portes aquest diumenge superant totes les expectatives i marcant un nou rècord d’assistència. Més de 300 persones han participat en les activitats programades durant tot el cap de setmana i el certamen s’ha consolidat com un esdeveniment de referència en l’àmbit de la robòtica educativa de tot l’Estat. L’organització del Robolot ja està treballant per fer un salt qualitatiu de cara a la propera edició i portar els creadors de renom internacional de les diferents tecnologies utilitzades en temes de robòtica i tecnologia educativa. Tant el concurs de robots didàctics com els tallers per a infants han aconseguit un gran nombre de participants.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El coordinador del certamen, Toni Moreno, ha destacat la gran qualitat dels treballs presentats en els concursos de robots. “En cada edició el nivell creix de forma exponencial”, ha afegit. El concurs, que s’ha allargat durant els dos dies, ha comptat amb l’assistència d’estudiants de vuit comunitats autònomes diferents, de Anglaterra i s’han lliurat 41 premis. 

L’INS Garrotxa i l’INS Cendrassos de Figueres han estat els dos centres que han recollit més premis en el conjunt del concurs i, per aquest motiu, s’han emportat dos dels premis més esperats, una estada durant una setmana al CSIC i una estada de cinc dies al laboratori de robòtica submarina de l’UdG, respectivament. D’altra banda, Pey Comas, Héctor Ortega, Alfonso del Monte i Oscar Arrabal han estat els guanyadors dels premis de robots lliures i podran assistir al Fòrum Impulsa el proper 26 i 27 de juny. 

Un dels àmbits més especials, els tallers de robòtica per a nens i joves a partir de sis anys van aconseguir un gran èxit arribant als 120 participants. “El més important és veure com els nens aprenen des de ben petits i si els segueixes la pista i de grans es converteixen en bons tècnics, ens fa sentir molt orgullosos pensar que hi hem contribuït encara que sigui amb un granet de sorra”, ha assenyalat el coordinador. 

De cara a l’any vinent, el Robolot té un objectiu molt clar. L’organització vol reunir els creadors més importants a nivell mundial que tracten les diferents tecnologies utilitzades en temes de robòtica i tecnologia educativa. “És un repte però suposaria una gran oportunitat per conèixer de primera mà les últimes tendències mundials en aquest camp”, ha assegurat Montoro. La propera edició del Robolot es farà el 26 i 27 d’abril del 2014.

 

 

Deixa un comentari