Els expositors veuen la fira del primer de maig com un gran aparador a l’aire lliure

primer_maig

primer_maigA part de ser un dia de reivindicació, el primer de maig a Olot és un dia festiu. Des de fa ja molts anys s’organitza la Fira del Primer de maig que, si coincideix amb un bon dia, col·lapsa el centre de la ciutat. I així va ser. Després de cinc dies de pluja intensa el cel va voler donar una treva i va permetre que ahir Olot fos una autèntica fira al carrer, amb tota mena de propostes i per a totes les edats. El certamen segueix tenint un sentit comercial molt marcat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

I pel primer de maig va lluir el sol, i el bon temps d’aquest dimecres va ser l’ingredient principal perquè el centre d’Olot quedés col·lapsat de públic. Carrers plens de gom a gom pel celebrar la feta del treball en un ambient totalment festiu. El potencial de la ciutat va provocar, això sí, cues quilomètriques a les Preses. El carrer Sant Rafel, l’eix de benvinguda al centre, presentava una imatge excel·lent degut a que pràcticament tots els comerços van estar oberts durant tot el dia. Aquesta aposta contagiava la unitat amb la fira del Primer de maig que es trobava a pocs metres. Històricament el certamen té un contingut altament comercial. És per aquest motiu que els vehicles, nous i d’ocasió, ocupen una part important del Firal i la plaça rector Ferrer.

L’objectiu de l’àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olot és convertir la capital de la Garrotxa en un pols d’atracció i que pràcticament cada cap de setmana o festiu s’hi celebri alguna activitat. I dins d’aquesta aposta s’hi troba la promoció de les activitats econòmiques de la zona, que en el cas del primer de maig també s’exposen al certamen. La satisfacció dels empresaris aposten pel primer de maig per exposar els seus productes també té els seus matisos. Alguns consideren que cal potenciar encara més la fira perquè no es perdi.

Les cent cinquanta parades robes i complements de la llar del Firalet, el mercat extraordinari, va conviure amb l’oferta comercial a la Plaça Major amb les parades d’artesania, amb formatges, embotits, coques i xocolates. Els cotxes antics del Motor Antic Garrotxa van atraure els curiosos, grans i petits. I és que els vehicles que s’hi van exposar eren unes autèntiques joies de la carretera. La cloenda del primer de maig va ser el concert de la Maria del Mar Bonet.

Deixa un comentari