Els Gegants d’Olot formen part de l’exposició ‘500 anys d’imatgeria festiva de Girona’

gegants

gegantsLa passió que hi ha la Garrotxa, però sobretot a Olot, pels Gegants, Nans i Cavallets no és habitual a Catalunya. La passió dels ciutadans cap a la faràndula local es fa evident quan surten a plaça, que és quan reben la gran ovació. Doncs bé, ara el museu d’Història de Girona ha inaugurat l’exposició Faràndula, 500 anys d’imatgeria festiva de Girona. A la mostra s’hi troben les millors figures de la imatgeria festiva de catalana, com són els gegants d’Olot, el Drac de Vilafranca o el Lleó de Barcelona.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

L’acte inaugural va anar precedit per una cercavila amb els capgrossos i els gegants de Fal·lera Gironina pels carrers de la Força Vella.

Els orígens de la Fal·lera gironina i les diverses figures que integren la imatgeria festiva com són els capgrossos, àligues i dracs són una realitat que avui en dia és desconeguda per molts ciutadans gironins. Per aquest motiu el Museu d’Història de Girona fins a finals de setembre acull l’exposició Faràndula, 500 anys d’imatgeria festiva de Girona. TDV RAMON GRAU – Comissari de l’exposició Les millors figures de la imatgeria festiva catalana que acompanyava l’ajuntament fa 500 anys, com són els gegants d’Olot i Torroella de Montgrí, el drac de Vilafranca i de la Bisbal, o el lleó de Barcelona i de Girona són una mostra del que es troba a l’exposició. Segons el comissari no hi ha peces estrella perquè totes són de la mateixa importància. Tot i així ha destacat un document del ballador de l’Àliga. TDV RAMON GRAU – Comissari de l’exposició L’exposició va acompanyada per una programació d’activitats i visites guiades per a centres educatius. Així com tallers de pintura de capgrossos i visites comentades. L’acte inaugural de l’exposició va estar precedit per una cercavila amb els capgrossos i els gegants de Fal·lera Gironina pels carrers de la Força Vella.