Ferran Mascarell: “El principal obstacle del català és l’Estat espanyol”

ferran_mascarell1

ferran_mascarell1El català és la novena llengua d’Europa. Gaudeix de bona salut, tot i que el seu ús a la justícia ha baixat i en el cinema encara és residual. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presentat l’informe de Política Lingüística i ha assegurat que el principal obstacle del català és l’Estat espanyol i els partits espanyolistes.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El 96.3 per cent de les persones, majors de 14 anys, que viuen a Catalunya entenen el català, el 80 per cent el parlen i el 65 per cent el saben escriure. L’ús social del català s’ha estès tan a casa, com amb els amics i a la feina. I l’únic lloc on ha baixat considerablement és a la justícia. Tot i la bona salut de la llengua, el conseller Mascarell ha assegurat que la principal pedra a la sabata del català és l’Estat espanyol. De fet, hi ha més universitats que ensenyen el català a països com Alemanya, França i Itàlia que no pas a la resta d’Espanya, on només n’hi ha 4.