La meitat dels alumnes que l’any passat van cursar la FP a l’Institut la Garrotxa ja treballen

fp2

fp2El 82% dels alumnes que l’any passat van cursar la Formació Professional a l’Institut la Garrotxa treballen o segueixen estudiant. D’aquests dos grups gairebé la meitat han trobat feina. Augmenta el nombre d’alumnes que segueixen estudiant i es matriculen als Cicles de Grau Superior. Els professionals arriben a la conclusió que cada cop es valora més el grau Superior com a via per acabar accedint a la universitat. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El 36% dels alumnes del 2012 que van cursar la Formació Professional a l’Institut la Garrotxa estan treballant. Un 48% continuen estudiant. La crisi afecta la inserció laboral, però puja, en canvi, el nombre d’alumnes que segueixen estudiant i es matriculen als Cicles de Grau Superior.

Els professionals arriben a la conclusió que cada cop es valora més el grau Superior com a via per acabar accedint a la universitat. Amb el grau Superior, els alumnes compten amb una titulació valorada al mercat laboral i els són convalidats un gran nombre de crèdits universitaris.

Pel que fa als alumnes de Formació Professional inserits al mercat laboral, un 65% treballen en tasques relacionades amb el que varen estudiar, un 40% dels casos han trobat feina a través de l’institut. A més, un de cada quatre alumnes que són contractats, ho fan amb un contracte indefinit, i la majoria, cobren entre 900 i 1200 euros al mes.

Tot i que la crisi ha afectat l’inserció laboral, el personal docent de l’Institut la Garrotxa se sent optimista, ja que els joves veuen en la Formació professional unba bona base per al futur, i això ha fet augmentar la matrícula. La Formació Professional ha obert el període d’inscripcions a la ciutat, que és fins al 24 de maig en el cas dels cilces de Grau Mitjà i fins al 7 de juny en el cas del Grau Superior.