Menys d’un 20% de professors secunden la vaga convocada als centres educatius

vaga_escoles

vaga_escolesEntre un 10 i un 20% de professors secunden avui la jornada de vaga a les escoles catalanes. Aquesta és una mesura de protesta davant de les retallades en l’educació. L’aturada també protesta contra l’avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, la LOMCE, que impulsa el Ministeri d’educació.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

La vaga als centres educatius convocada per diferents sindicats com USTEC, CGT, Comissions obreres o UGT està tenint un seguiment baix. Segons els responsables d’instituts i escoles de la Garrotxa secundarien la vaga entre un 10 i un 20% del professorat. En el cas dels instituts, els alumnes que fan vaga augmenten fins el 90%, menys els de primer i segon que no tenen dret a fer-ne. Tot i que la comunitat s’expressa contrària a les retallades i a la Llei Orgància per a la Millora de la Qualitat educativa, les nombroses vagues convocades han fet disminuir la convocatòria en aquesta ocasió, a més d’influir també el factor econòmic. En diverses escoles, en comptes de fer vaga, han optat per fer accions reivindicatives. L’escola de Sant Roc d’Olot, per exemple, ha instal·lat cartells a les seves portes d’entrada on expliquen els problemes que els ocasionen les retallades.

Deixa un comentari