El nou Pla d’infància i adolescència d’Olot posa l’accent en actuacions integrals i de prevenció

pla_infancia_249

pla_infancia_249L’Ajuntament d’Olot ha començat a aplicar el pla d’infància i adolescència 2013-2019, un pla que, tot i tenir en compte les dificultats econòmiques perquè passa l’ajuntament, vol donar resposta a les necessitats dels infants i als adolescents a través d’una actuació integral i transversal que no recaigui només sobre els nens i joves en situació de risc social. Així mateix, el pla aprofundirà en les polítiques de prevenció com a estratègia per evitar les situacions d’aquest tipus.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Les polítiques d’infància i adolescència a Olot comencen a aplicar-se sota el pla 2013-2019, un pla que té en compte les limitacions en els recursos de l’ajuntament però atorga als nens i joves de fins a 18 anys un interès superior i una prioritat en els pressupostos. El nou pla vol donar resposta a les necessitats dels infants i als adolescents amb objectius ambiciosos però factibles, a través de l’aprofundiment de polítiques transversals, en què participin totes les àrees de l’administració, a més d’una actuació integral, que no recaigui només sobre els nens i joves en situació de risc social. El nou pla també aprofundirà en les polítiques de prevenció com a estratègia per evitar les situacions de risc social. 

El pla va aprovar-se en l’últim ple de l’Ajuntament amb els vots a favor de la majoria de grups municipals. El grup municipal de Plataforma per Catalunya va abstenir-se de la votació. El nou pla vol defugir d’estratègies poc realistes que converteixin els objectius en una carta als reis que no vagi més enllà, i confia en la planificació per garantir la qualitat en les intervencions de l’administració.