El Govern exporta el model de polítiques de joventut de la Garrotxa a la resta de comarques catalanes

joventut_394

joventut_394La Generalitat ha decidit estendre a totes les comarques de Catalunya el model de les polítiques de joventut que hi ha a la Garrotxa, basat en el treball i la coordinació en xarxa entre els tècnics de joventut, l’anomenada taula política i els propis joves representants dels municipis. El Servei de Joventut del Consell Comarcal s’enorgulleix de la decisió presa per la Generalitat, que a partir d’ara demanarà que la Xarxa Política de Joventut s’inclogui als plans comarcals de tot Catalunya.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La Direcció general de joventut de la Generalitat demanarà que s’inclogui a tots els plans comarcals de joventut de les comarques de Catalunya el model implantat pel Consell Comarcal de la Garrotxa. Aquest model es basa en una taula política de joventut, formada per alcaldes i regidors, que es coordina amb una taula formada per tècnics, i des del 2012 també, amb una taula formada per joves representants dels diferents municipis que expressen les seves necessitats. La Generalitat veu aquest model com un exemple per seguir i exportar a totes les comarques del territori. Així ho va anunciar el director general de Joventut, Antoni Reig, durant la darrera taula política que s’ha organitzat a la Garrotxa.

La Xarxa Política de Joventut de la Garrotxa potencia la coordinació entre municipis i optimitza els recursos en matèria de joventut. Aquest és el segon model de polítiques de joventut nascut a la Garrotxa que s’estendrà a tot Catalunya. El primer va ser el model de tècnics compartits de joventut, que donen servei a diversos pobles de la comarca. Aquest servei serveix, no només per estendre les polítiques comarcals de joventut als diferents municipis, sinó per desenvolupar les polítiques de joventut que sorgeixen des dels propis ajuntaments.

Deixa un comentari