Les Preses acollirà a partir de divendres la Biennal de Pedra Seca dels Països Catalans

pedra_seca

pedra_secaLes Preses es converteix aquesta setmana en el centre d’estudi de la paret seca. A partir d’aquest divendres i durant 3 dies, més d’un centenar d’especialistes es reuniran al Parc de Pedra Tosca per debatre el futur d’aquest patrimoni natural i cultural. A més de les ponències, tallers i comunicacions també s’han preparat activitats complementàries perquè tothom pugui apropar-se a aquesta construcció de pedra.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El paisatge del Parc de Pedra Tosca serà l’escenari aquests propers dies d’una trobada de primer ordre. A partir d’aquest divendres i durant tot el cap de setmana, Les Preses acollirà la Biennal de Pedra Seca dels Països Catalans. La Biennal de Pedra Seca dels Països Catalans forma part de les trobades que cada dos anys es realitzen en un espai diferent amb l’objectiu de donar a conèixer la importància del patrimoni immoble que hi ha a les terres de parla catalana. En aquesta ocasió, Les Preses farà d’amfitrió dels més d’un centenar d’especialistes que debatran sobre la pedra seca, una gran oportunitat pel municipi. L’Ajuntament de les Preses i l’Associació Pedra Tosca organitzen la Biennal de Pedra Seca, que compta amb la col·laboració amb l’Observatori del Paisatge, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Institut La Garrotxa d’Olot.

Aquesta setena trobada d’estudi per a la preservació del patrimoni de pedra seca està oberta a qualsevol persona que tingui interès o hagi treballat amb aquesta tècnica. De fet, la intenció de l’Ajuntament de les Preses és aprofitar aquestes jornades per posar en valor el Bosc de Tosca pel seu alt interès medi ambiental i de biodiversitat i que, pugui esdevenir un espai de sensibilització turística cap al Patrimoni Natural i Cultural i econòmic pel municipi i així millorant la seva conservació en el Parc i en tot el Bosc de Tosca. Per això s’han organitzat nombroses activitats que es poden consultar a la pàgina web www.lespreses.cat.

Deixa un comentari