Olot tindrà una planta de tractament de lixiviats, els residus líquids que es descomposen amb les deixalles

lixiviats

lixiviatsOlot disposarà d’una planta de tractament de residus líquids procedents de la descomposició de les deixalles, uns residus anomenats lixiviats. Es situarà al polígon de la Canya, prop de la depuradora. D’aquesta manera, la nova planta permetria reduir el cost del tractament dels lixiviats, perquè no s’haurien de transportar els residus a altres punts de Catalunya.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els lixiviats són aquells residus líquids que es formen a partir de la descomposició de les escombraries. Actualment, a la Garrotxa només hi ha un punt que recull aquests residus, en una bassa situada a l’abocador comarcal de Beuda, però té una capacitat reduïda. Per això Olot projecta una planta de tractament de lixiviats al polígon de Cuní de la Canya, prop de la depuradora; aquest nou equipament permetria tractar els lixiviats de Beuda i tindria capacitat per rebre els residus d’altres zones. La ubicació escollida també persegueix reduir costos en el tractament dels lixiviats, al reduir el nombre de desplaçaments de transport. El consistori assegura que la planta no comportarà molèsties als veïns de la zona.

Ara l’Ajuntament d’Olot treballa per redactar les bases d’un concurs públic per a la redacció del projecte i per a l’explotació en concessió del nou equipament.