Aquest cap de setmana se celebra l’Aplec de Sant Aniol d’Aguja

St_aniol_aguja

St_aniol_aguja

Coincidint amb la Pasqua granada, aquest diumenge se celebra l’Aplec de Sant Aniol d’Aguja, promogut per l’Associació cultural ‘Terra Aspra’ de Montagut, i els centres excursionistes de Banyoles i Sant Llorenç de Cerdans. Aquesta festa també es diu l’aplec dels francesos, per la gran devoció que tenien els veïns dels pobles propers als Rosselló i el Vallespir i agermanava als catalans d’aquetes comarques amb els de la Garrotxa.

Aquest aplec ja se celebrava abans del ‘Tractat dels Pirineus’, quan es va delimitar la frontera que separava Espanya de França i tal vegada separava Catalunya de les comarques del Rosselló, amb el Vallespir i la Cerdanya francesa. La trobada consisteix en una missa i el cant dels goigs dedicats a Sant Aniol.

Enguany l’aplec també té un doble objectiu que segueix sent el de la reconstrucció del refugi. Les persones que estiguin interessades en la col·laboració, poden enviar un correu-e a amicsdesantanioldaguja@gmail.com