Les plantilles de les empreses que formen el clúster Innovac han crescut un 8%

Lescorxador_dOlot_remodelat

Lescorxador_dOlot_remodelatLes empreses membres d’INNOVACC, el clúster del sector carni, han augmentat globalment en un 8% les seves plantilles. Les companyies donen feina en l’actualitat a més de 7 mil treballadors. L’augment s’explica per les grans inversions que segueixen fent algunes de les empreses membres d’aquesta associació com Noel Alimentària, que juntament amb Càrniques Juià, ha ampliat l’Escorxador de la Garrotxa, sota el nom d’Olot Meats. Quant a projectes col·laboratius, INNOVACC n’ha iniciat una setantena en els seus cinc anys d’existència, dels quals 11 ja estan completament finalitzats i són aplicats amb èxit.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Després de cinc anys d’existència, el clúster de l’empresa càrnica INNOVACC, amb seu a Olot, consolida el seu creixement, tant pels membres associats, com pels projectes iniciats, i també en el cas de la facturació de les empreses membres. El 2012 ja comptava amb 51 empreses membres i ha registrat més incorporacions durant els primers mesos del 2013. Globalment, aquestes empreses han augmentat els seus treballadors en un 8%. Les empreses d’INNOVACC ja donen feina en l’actualitat a més de 7 mil treballadors. L’augment s’explica per les grans inversions que segueixen fent algunes de les empreses membres, com Noel Alimentària i Càrniques Juià, que a Olot han ampliat l’escorxador de la Garrotxa, sota el nom d’Olot Meats.

Quant a projectes col·laboratius, INNOVACC n’ha iniciat una setantena en els seus cinc anys d’existència, dels quals onze ja estan completament finalitzats i són aplicats amb èxit. D’aquests projectes, recentment n’ha sortit un nou enginy. És el Mobile Cold Control, desenvolupat per l’empresa olotina Enginyeria Informàtica Olot. Es tracta d’un sistema de seguiment a temps real de les mercaderies que són transportades a través d’un seguiment que es pot fer a través d’un mòbil.

Quant a l’exportació de les empreses membres d’INNOVACC, durant el 2012 les empreses del clúster van vendre al mercat exterior el 38% de la seva facturació de forma general, una tendència que s’ha mantingut en els darrers exercicis. De forma concreta, alguna de les empreses membres d’INNOVACC arriben a portar el 80% de la seva producció al mercat exterior.

Deixa un comentari