La Diputació de Girona restaura obres de l’escola olotina de Joaquim Vayreda

vayreda

vayredaS’ha presentat la restauració de sis pintures del Fons d’Art de la Diputació de Girona, entre les quals n’hi ha de l’escola olotina. Això ha estat possible gràcies a la partida que destina cada any la Diputació d’uns 5.000 euros per a la restauració de les obres d’art.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La restauració de sis pintures del Fons d’Art de la Diputació de Girona s’han presentat aquest matí al Museu d’Art de Girona. Es tracta d’obres executades al segle XIX per alguns dels màxims exponents de la pintura catalana com Vayreda, Urgellès, Duran o Graner. Amb la voluntat de salvaguardar i conservar el patrimoni cultural de la seva propietat, la Diputació de Girona ha invertit 5.000 euros per a la restauració de les peces que requereixen més protecció. Una partida que cada any es destina a restaurar les obres de la Diputació. En aquest cas, la restauració de les 6 peces l’ha portat a terme Ester Horno, que al llarg de tres mesos hi ha estat treballant per aconseguir-ne una correcta lectura estètica i assegurar una bona conservació en el futur. La Diputació de Girona assegura que, després de 6 anys, seguiran destinant aquesta partida fixa per a restaurar obres d’art de la Diputació que estan exposades al Museu d’Art.

 

Deixa un comentari