Pernils Llémena, l’Associació de Dones Alba i el Pessebre de Joanetes, guardonats als Premis Garrotxí de l’Any

garrotxi_PETIT

garrotxi_PETIT

La Nit dels Premis Garrotxí de l’Any també ha entregat els guardons a la millor iniciativa Empresarial, Social i Promocional. Enguany els diferents jurats han escollit a l’empresa Pernils Llémena, a l’Alba, Associació de Dones de la Garrotxa i el Pessebre de Joanetes respectivament.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Fes clic aquí per veure el programa especial dels premis

 

 

 

 

 

Pernils Llémena, premi a la Millor Iniciativa Empresarial

Garrotx_EmpresarialPernils Llémena, de Sant Aniol de Finestres, per la seva aportació empresarial innovadora i per ser una de les empreses de la Garrotxa de més projecció internacional, ha rebut aquest divendres a la nit el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial durant La Nit dels Premis Garrotxí de l’Any.

L’empresa Pernils Llémena, S.A., de Sant Esteve de Llémena (Sant Aniol de Finestres) ha portat a terme una important inversió destinada a l’ampliació de les seves instal.lacions per poder introduir millores en el procés de preparació i assecatge del pernil curat amb os.

L’any 2012, va començar a exportar pernils a Califòrnia i a Nova York, gràcies a una resolució conjunta del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i l’Agència de Protecció de la Salut, organismes encarregats de verificar el compliment dels requisits higiènics de les empreses autoritzades a exportar als Estats Units.

Pernils Llémena, S.A. és un clar exemple del fenomen global que està emergint en el món de la innovació en el camp de la cooperació empresarial. L’empresa ha sumat coneixement de diferents empreses del mateix sector per millorar els processos i per aconseguir créixer i poder competir amb èxit en el mercat.

L’empresa ofereix els serveis de salar, curar i desossar únicament per les empreses càrnies que hi participen, en parts iguals en el seu capital: Cárnicas Toni Josep, de Vic; Embutidos Caseros Collell, de les Preses; Noel Alimentaria, de Sant Joan les Fonts; i, conjuntament, Frigoríficos Unidos, de Riudellots de la Selva, i Productos Valent, de Girona.

 

 

Alba, Associació de Dones de la Garrotxa, premi a la Millor Iniciativa Social 

Garrotx_SocialL’any 2012, en què l’associació va complir 20 anys, va fer realitat, juntament amb altres entitats, la compra d’un molí de triturar gra per fer-lo arribar a Gàmbia, amb l’objectiu  de facilitar la feina de les dones d’aquell país, que trituren el gra manualment.

Alba, Associació de Dones de la Garrotxa es va fundar a Olot l’any 1992 per informar i assessorar gratuïtament les dones en qüestions jurídiques i psicològiques. També per conscienciar-les dels seus drets i deures, aconseguir la unitat i la solidaritat entre elles i representar-les, defensar-les i promoure’n els seus interessos.

En aquestes dues dècades ha organitzat tot tipus d’activitats que han ofert espais de lleure adequats per a les dones i ha coordinat actuacions amb altres entitats amb els mateixos fins. Ha organitzat un centenar de conferències sobre cultura, economia, família, immigració, medi ambient, política, situació de les dones o salut, abordant totes les etapes de la vida d’una persona, des de la gestació fins a la vellesa, tractant de donar una visió optimista de les malalties que poden patir.

Al llarg d’aquests 20 anys, també ha organitzat exposicions, recitals, homenatges, actes solidaris i sortides de caràcter social, cultural i lúdic i ha participat i col.laborat en nombrosos actes amb la dona com a protagonista.

I, ara, Alba està organitzant, juntament amb el Consorci de Benestar Social de la Garrotxa, un servei de voluntariat per  fer serveis d’acompanyament i de suport a les dones que ho necessitin.

 

 

Pessebre de Joanetes, premi a la Millor Iniciativa Promocional

Garrox_PromocionalL’any 2012, el Pessebre Vivent de Joanetes va celebrar la seva 22a. edició, i la més especial. Va batre el rècord de visitants, cap a 10.000, i va celebrar quatre dies de representació. La recaptació d’un d’ells es va lliurar íntegrament a Càritas Garrotxa.

Unes 400 persones, més de les que viuen a Joanetes -i, sovint, famílies senceres- dediquen cada any part del seu temps a escenificar un gran pessebre al nucli antic de la població, amb 40 escenes diferents.

Aquest pessebre va començar amb una petita escenificació a l’església i a l’hort de la rectoria del poble. Després de cinc anys al Prat de la Codina i el seu entorn, el pessebre vivent de Joanetes es va traslladar al camí de sota l’església i cap al bosc. Les cases i els decorats s’han de fabricar de nou cada temporada i això el fa molt atractiu als visitants.

El Pessebre Vinent de Joanetes permet, a més, descobrir com era la vida a la població ara fa setanta anys: s’hi poden veure les famílies del poble vora el foc, fent el sopar, vestits com aleshores i treballant en els oficis de l’època.

Els organitzadors se n’ocupen també d’instal.lar, cada any, l’estrella il.luminada més gran del món -inscrita al llibre Guiness dels rècords- al cim de Santa Magdalena, al costat del Puigsacalm.

Deixa un comentari