Creen una entitat que pretén aglutinar i ajudar els aturats majors de 40 anys

adag40

adag40Les persones majors de 40 anys en situació d’atur de la Garrotxa s’han organitzat per crear l’Associació de Desocupats Actius Garrotxa 40. L’entitat pretén lluitar contra l’exclusió social i laboral d’aquesta franja de població, i presentar propostes per integrar a persones del col·lectiu al mercat de treball.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

Les dades apunten que el 60% dels aturats de la Garrotxa tenen entre 40 i 65 anys, i un cop desocupats poques vegades tornen a tenir una oportunitat de feina. Per lluitar contra l’exclusió social i laboral dels aturats d’aquesta franja d’edat, s’ha creat l’Associació de Desocupats Actius Garrotxa 40, que treballarà per integrar a les persones de més de 40 anys de nou al mercat laboral.

Fins a 22 persones formen part actualment d’aquesta associació, que es presentarà de forma oficial el proper 18 de juny a dos quarts de vuit de la tarda, a l’Espai Ideal de la plaça Clarà. L’entitat no només demanen la implicació dels aturats majors de 40 anys. Per als membres de l’Associació de Desocupats Actius Garrotxa 40, no volen suplir el paper de l’administració, però si que volen arribar a cobrir els àmbits on no arriben els estaments públics. A Catalunya ja existeixen altres associacions similars a aquesta, amb resultats molt positius. Per exemple, a Santa Coloma de Gramanet hi ha una entitat que fins i tot ha creat una empresa de serveis amb els aturats d’aquesta franja d’edat.

x