El jurat popular declara el zelador d’Olot culpable d’onze assassinats i no es creu que matés els ancians per pena

joan_vila

joan_vilaEl jurat popular ha declarat el zelador del geriàtric d’Olot culpable d’onze assassinats amb traïdoria (tres d’ells, també amb acarnissament) i no es creu que Joan Vila matés els ancians per pena. En un veredicte sense fissures -tots els punts s’han acordat per unanimitat- els nou membres del jurat han conclòs que Vila sabia perfectament allò que es feia quan acabava amb les víctimes fent-los empassar lleixiu, donant-los un còctel de barbitúrics o injectant-los una sobredosi d’insulina. El jurat, però, ha apreciat per a cada crim una atenuant de confessió, perquè creu que la declaració de Vila va ser “rellevant” per imputar-li les morts, encara que el zelador les admetés a remolc de la investigació.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 El jurat popular ja ha deliberat un veredicte per al zelador dOlot i culpabilitzen a Joan Vila de les 11 morts que hi va haver a La Caritat. A més, el jurat assegura que en els 11 casos es va fer amb traïdoria perquè els ancians no es van poder defensar. En les tres últimes morts, en què van morir per la ingesta de lleixiu, el jurat també creu que van patir innecessàriament i accepten lagreujant de lacarnissament. A més, els nou membres del jurat han coincidit en què el zelador no patia alteracions psíquiques, però afirmen que la seva confessió va ajudar a la resolució dels crims.

Amb això, el fiscal manté la seva petició de condemna en 194 anys de presó. A aquesta condemna, shi afegeixen les tres acusacions que han hagut de rebaixar els 202 anys inicialment demanats perquè no contemplaven latenuant de la confessió. Malgrat tot, es mostren satisfets amb el resultat final. Per contra, la defensa demana el mínim possible dins del que permet el veredicte que ha fet el jurat popular. Carles Monguilod creu que sha fet justícia tot i no coincidir amb els delictes que saproven. Ara, el judici queda vist per sentència i en poques setmanes es farà pública la condemna final que rebrà Joan Vila. De tota manera, Monguilod afirma que parlarà amb lacusat si vol o no recórrer la sentència una vegada aquesta shagi fet pública.

Deixa un comentari