Teredo Oils canvia d’estratègia i ara vol negociar amb el territori

antifracking

antifrackingPer primera vegada ha trascendit públicament un contacte formal entre Teredo Oils i una institució del Ripollès. Va ser dimarts, quan un representant de l’empresa es va reunir breument amb el president del consell comarcal. Aquesta empresa sembla que ha canviat de tàctica, i després de retirar-li el permís per fer prospeccions, ara pretén que la iniciativa es lideri des del territori. Una proposta que Miquel Rovira va rebutjar totalment.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El consell comarcal del Ripollès rebutja liderar o promoure qualsevol iniciativa per començar prospeccions a casa nostra. Així ho va comunicar dimarts el president a Ignacio Ozcariz, un representant de l’empresa Teredo Oils, que li va traslladar aquesta proposta en una reunió que no va durar ni vint minuts. Miquel Rovira va remarcar que lens comarcal va firmar el compromís d’Orís el 23 de març. A més, Rovira va insistir que el consell es deu a la ciutadania, i que aquesta a través d’entitats com la plataforma Aturem el Fracking no vol que es foradi el territori. El president va recordar que les prospeccions que es van fer, per exemple, als anys 80 no van donar cap resultat concret. A la reunió també hi va assistir l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, un dels municipis que es podria veure afectat per aquestes prospeccions.

x