La manresana Alba Sabaté guanya el Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa 2013 amb la seva obra ‘Aniversari’

premis_ciutat_olot_11562

premis_ciutat_olot_11562Els Premis Ciutat d’Olot ja tenen vencedros. Alba Sabaté, de Manresa, és la guanyadora del Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa 2013 amb la seva obra Aniversari. Àngels Marzo, ha rebut el Joan Teixidor de Poesia i Rubèn Montañá el de Novel·la Juvenil. El veredicte es va donar a conèixer dissabte, al Museu dels Sants d’Olot.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’obra Aniversari d’Alba Sabaté, de Manresa, ha estat proclamada guanyadora del premi més important dels Premis Literaris Ciutat d’Olot, que convoca l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot: el Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa. Sabaté rebrà deu mil euros i l’Editorial Empúries publicarà l’obra. El Premi Joan Teixidor de Poesia Haikus en línia l’ha rebut Àngels Marzo, de Caldes de Montbuí pel recull de haikus Buscant Quios. El premi consisteix en dos mil euros i la publicació de l’obra per part de Viena Edicions. Pel que fa al Premi de Novel·la Juvenil, que aquest any s’ha tornat a convocar després d’una edició sense, el guanyador és Rubèn Montañá, amb L’atac llimac. La dotació per aquesta categoria és de 4.500 euros i la publicació de l’obra anirà a càrrec de Llibres de segle. El jurat d’aquest Premi, ha recomanat la publicació d’una altra de les obres presentades per la seva qualitat: Naufragi, de Josep Solés Bahí. L’acte d’entrega dels Premis s’ha celebrat al Museu dels Sants. S’ha comptat amb la presència de Marti Peraferrer, qui ha recitat un fragment de Canigó, de J. Verdaguer.