Argelaguer vol protegir les Fonts d’en Garrell contra el requeriment de l’Agència Catalana de l’Aigua de retirar la font

fonts_garrell

fonts_garrellEl poble d’Argelaguer es posiciona a favor de les fonts construïdes per Josep Pujiula, en Garrell, que es troben en perill de destrucció arran de la demanda que fa l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de tornar la sèquia al seu estat original. Dissabte es va presentar en públic la plataforma Salvem les Cabanes, per tal de pressionar l’administració perquè aturi el requeriment de l’ACA. L’Ajuntament busca com encabir la construcció dins la legalitat vigent.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, ha fet arribar un requeriment a Josep Pujiula, en Garrell, que ha reactivat el moviment d’oposició a la destrucció del Parc de Can Sis Rals, l’antic parc de cabanes de fusta d’Argelaguer. Després de la desaparició de les estructures i els laberints, només queda la part de la Font d’en Garrell, una construcció feta amb ciment a la llera de la sèquia que passa pel Parc. L’ACA demana ara a Pujiula que restitueixi la sèquia original. Per aquest motiu es va presentar en públic, dissabte passat, la plataforma ‘Salvem les Cabanes’, que vol impedir que l’administració acabi amb el que queda del Parc.

Una de les accions de la Plataforma va ser demanar la implicació de l’Ajuntament d’Argelaguer. Finalment, el consistori també s’ha posicionat a favor de mantenir l’actual Font d’en Garrell, pel servei que fa al mateix municipi.

Ara tant la Plataforma com l’Ajuntament han de trobar la fórmula per aconseguir que l’estructura actual de la Font d’en Garrell entri dins la normativa legal. L’obra de Josep Pujiula està considerada com un exponent d’art brut, i compta amb admiradors arreu del món.

 

x