La reunió entre Teredo Oils i el President del Consell Comarcal crispa Riudaura

RIUDAURA_CONTRA_FRACKING

RIUDAURA_CONTRA_FRACKINGLa reunió que ha mantingut el president del Consell Comarcal, Joan Espona, amb el soci de l’empresa Teredo Oils, Ignacio Ozcariz, no ha agradat a Riudaura. La plataforma Riudaura Junts contra el fracking i l’Ajuntament acusen el Consell de poc transparent per haver trencat el seu compromís d’avisar al municipi de la reunió abans que se celebrés, i demana explicacions. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’interès de Teredo Oils per l’extracció d’hidrocarburs a la Garrotxa estan distanciant el poble de Riudaura i el Consell Comarcal. La reunió del president de la Corporació, Joan Espona, amb el soci de l’empresa, Ignacio Ozcariz, ha aixecat la polèmica. La plataforma Riudaura Junts contra el fracking i l’Ajuntament de Riudaura acusen el Consell de poc transparent, perquè no els ha avisat amb suficientment antel·lació de la trobada.

El consistori i la plataforma no tenen prou amb aquestes explicacions, i exigeixen al Consell que doni explicacions a la ciutadania. Mentrestant, la Generalitat ha anunciat l’enduriment del permís a les empreses que vulguin investigar hidrocarburs amb fracturació hidràulica. Els hi exigirà un estudi d’impacte ambiental. que avaluï les conseqüències que l’ús d’aquesta tècnica pot tenir damunt els recursos naturals de la zona Riudaura Junts Contra el Fracking no en té prou amb la mesura i exigeix més duresa.

El Consell Comarcal, l’Ajuntament de Riudaura i la plataforma Riudaura Junts Contra El fracking es reuneixen aquesta tarda per mirar d’acostar posicions i tamisar la discòrdia que Teredo Oils ja està sembrant al territori.